Uno-X dro med seg MOT

temp

Publisert: 13.02.2017

Det startet under en hyggelig middag. Nå sier MOT-familien  ”ja” til 1000-poengjakt i Avantas Aktiv-dagboka.

Geir Nesset, IT-manager og visepresident i MOT, i samarbeidet mot Avantas Aktiv lagleder og MOTivator, forklarer:


- Uno-X har hvert år en inspirasjonssamling for sine ansatte. Vi i MOT har en samarbeidsavtale med firmaet, og på samlingen i november 2014 var vi invitert. Under middagen ble jeg sittende sammen med Uno-X-sjefen Vegar Kulset og Avantas Aktivs Mads Kaggestad. Uno-X var allerede kunde hos Avantas Aktiv, og Vegar inviterte oss til å bli en del av Uno-X sin kundeavtale med Avantas Aktiv. Så fra januar 2015 har vi vært med på dette treningsopplegget, med to lag – Juniorlaget og Seniorlaget.Marte Wivestad og Geir Nesset er godt fornøyd med at så å si alle ansatte har tatt vel imot tilbudet om bedriftstrening.

Med fysisk aktivitet i veggene


Nå er det k
anskje ikke så rart at Stiftelsen MOT fant det interessant å ta imot en slik utfordring. Det er tross alt masse toppidrett som har preget MOT helt fra starten – med gründerne Atle Vårvik og Johann Olav Koss, og i tillegg med Rune Bratseth og Dag Otto Lauritzen i styret.

- Det kan du gjerne si. Denne idrettsbakgrunnen og betydningen av fysisk aktivitet er noe vi har med oss hele tiden, sier Marte Wivestad - sjefen for MOT Norge og selv med en fortid som eliteseriespiller i håndball. Vi møter henne og Geir Nesset på MOT Camp, stiftelsens hovedkvarter, i ett av Forsvarets tidligere anlegg på Gråkallen i Trondheims bymark.

Men til tross for denne klare linken, fikk dere tommelen i været da dere lanserte ideen for resten av de ansatte?

Nesten alle er med

 - Ja, selv om vi drøftet litt om et slikt opplegg ville bli sett på som press mot de av oss som var fysisk inaktive. Vi konkluderte med at det ikke var noen overhengende fare. Nesten alle er nå med, sier Geir Nesset fornøyd.


- Vi er 31 ansatte, og aldersspranget er ganske stort – fra 19 til 69 år. På Juniorlaget har for eksempel 12 av 14 trimmet til 1000 (poeng) i januar. Seniorlaget er enda bedre; alle 15 har 1000 poeng, forteller Geir.

- Geir er en meget viktig grunn til at alle har sluttet helhjertet opp om dette prosjektet. Han motiverer på den riktige måten, skryter Norge-sjef Marte.
Geir har for øvrig skøyter som én av sine aktiviteter og deltar på veteranstevner sammen med gründer Vårvik, olympier på Lillehammer i 1994.


Noen forsiktige ”puff” på mail

- Hvilke knapper trykker du på, Geir:

- Det aller meste går egentlig greit. Jeg puffer vel litt på med en mail vanligvis hver 14. dag og minner i slutten på måneden om at det er dags for å registrere poeng – hvis det er noen etternølere.

- Lagkonkurransen er en driver. Konkurranse-instinkt er det mye av i MOT, smiler Marte.

- Jeg spurte for eksempel en kollega om hun skulle ta bussen hjem fra jobb, men fikk til svar at hun skulle gå. ”Det er snart månedsslutt, og jeg trenger hanke tak i de siste poengene til 1000”, var begrunnelsen. Det er ingen som helst tvil om at de 1000 poengene og lagkonkurranse er noe som motiverer.

 

Det er ikke alle arbeidstakere som er like heldige som MOT-folket som har et spinningrom på jobben. Foran f.v.: Magnus Bjørgan, Marte Wivestad, Eline Sandnes og Ingvild Skanke. Bak f.v.: Rune Skanke, Pål Graneng, Wenche Loktu Skauge og Geir Nesset.


1000 poeng et realistisk mål

Å fylle poengpotten, det er altså noe man gjerne jobber litt ekstra for og som trigger til litt mer fysisk aktivitet enn det man ellers ville ha gjennomført.

- Å nå 1000 poeng og dermed full pott i måneden er høyst oppnåelig for oss alle. Det at vi får poeng bare for å gå, så fremt vi går minimum 20 minutter, er bra, synes Geir. Marte supplerer:

- Jeg har jo litt igjen av toppidrettstankegangen om at når jeg skal trene, så skal det være hardt. Men opplegget til Avantas Avantas gjør at om jeg ikke er veldig motivert for en løpetur etter jobb, så kan jeg heller gå meg en god tur. All aktivitet er bedre enn inaktivitet.


”Gammel-rektoren” – først til 1000…

- At det også er et så stort antall forskjellige aktiviteter hvor vi kan plukke poeng, er ytterligere et moment som gjør at vi har tatt så godt imot Avantas Aktiv-opplegget, sier Geir og gir stor honnør til Mads Kaggestad for hans gode oppfølging.

IT-sjefen og treningsmotivatoren forteller også om MOTs eldste, tidligere rektor Helge Haaland. Han var før treningsopplegget kom i gang lite fysisk aktiv. Nå starter han dagen med å gå en tur og har gitt seg selv et løfte om hver måned å være den første til å nå 1000 poeng.

- La gå at mange her trente jevnt og godt før Avantas Aktiv kom inn i bildet. Helge er et godt eksempel på at vi har lyktes å få inaktive til å bli aktiv, sier en begeistret ”trimgeneral”.

- Har bedriftstreningen noen betydning for arbeidsmiljøet?

- I MOT er vi opptatt av hele mennesket. Med bedriftstreningen legger vi til rette for ta vare på helsen, positivt både for hver enkelt av oss og den jobben vi skal gjøre i MOT, sier Marte.

- Den interne konkurransen er noe som både trigger og samler. Vi trekker også ut en premie til månedens ”Avantas-vinner” blant de som har nådd 1000 poeng, og det er jo så å si alle.
- Selv om det aller meste av treningen er noe hver enkelt selv tar initiativ til, så har vi et treningsrom her på Camp’en hvor det er 10-12 spinningsykler. En gang i mellom avtaler en del av oss ei felles spinningøkt tidlig på morgenen før arbeidsdagen starter, forteller Geir Nesset.


Randi Træland Hella ble månedens MOT-vinner i januar. Bildet er tatt på tur sammen med mannen Olaf Hella. (Foto: PRIVAT)Den viktige hverdagstrimmen


Randi Træland Hella er MOT sin siste månedsvinner. Januar-vinneren jobber i Bergen. I et intervju med MOTs interne hjemmeside sier Randi:

- I januar er det blitt mest turer i nærområdet her i Knarvik. Jeg har kort avstand til flotte turløyper. Jeg jogger et par ganger i uka og har også funnet frem sykkelen når det ikke har vært for glatt. Men jeg slår et slag for hverdagsmosjon, fordi det aller viktigste er å komme seg ut, få (sol)lys og frisk luft hver dag. I stedet for å synke ned i sofaen, heller gå seg en tur.


TEKST OG FOTO:
Tore Sæther / Avantas Aktiv


Hva er Stiftelsen MOT
* En ungdoms- og samfunnsbygger
* som styrker ungdoms bevissthet og mot
* til å leve
* til å bry seg
* til å si nei
Se mer på www.mot.no