Turene med hunden ble til Paristur

temp

Publisert: 14.08.2017

Etter at arbeidsgiver Torghatten Nord begynte å samarbeide med Avantas Aktiv, skiftet Roger Lund ut bilen med joggeskoene når han skulle handle. For Hans Georg Nesjø i TrønderEnergi er den daglige turen uunngåelig.

– Det blir som regel tre turer med hunden hver dag, en på morgenen, en i lunsjen og en på kvelden. Ellers har jeg hus og hage som krever hagearbeid, sier Nesjø.

Medlemskapet til Torghatten Nord endret levemåten til Roar Lund, som jobber som maskinist på en av fergene deres. Nå må bilen stå når det skal handles.

– Tidligere satt jeg meg i bilen og kjørte til butikken. Etter at vi ble med i Avantas Aktiv skiftet jeg ut bilen og tok beina fatt. Gåturen på 20 minutter er bare forfriskende. I tillegg går jeg mer om bord i båten nå. Vi har en skipper om bord som er veldig flink til å motivere for trening, sier Lund som også har startet med styrketrening to ganger i uken det siste året.

Tour de France

Det har etter hvert blitt en tradisjon for Avantas Aktiv at vi hver sommer inviterer en gruppe ivrige trimmere med til Paris og finaleetappen i Tour de France. Daglig leder og gründer Atle Kvålsvoll i Avantas Aktiv har selv deltatt seks ganger, og gir gruppen et unikt innblikk fra innsiden av det om betegnes som verdens største idrettsarrangement.

Roger Lund og Hans Georg Nesjø ble trukket ut sammen med seks andre som jevnt og trutt hadde levert 1000 trimpoeng i måneden. Tribuneplassene var av beste merke, så nærme at man nærmest kunne ta på målstreken og lukte rytterne som sto på podiet på Champs-Élysées. Desverre ble det ikke norsk triumf, men de fikk de se Edvald Boasson Hagen gå i mål som nummer tre, bak nederlandske Dylan Groenewegen og tyske André Greipel.

– Jeg er egentlig ikke interessert i sykkel, så det er flere som misunner meg denne turen. Men det å oppleve stemningen og livet i den franske hovedstaden er en opplevelse jeg ikke ville vært foruten, sier Lund som også tok seg tid til å gå trappene opp til toppen av Eiffeltårnet.

– Dessverre har jeg allerede de poengene jeg trenger denne måneden, så turen opp var til ingen nytte, humrer Lund.

 

Bak f.v: Roger Lund (Torghatten Nord), Victoria Catrine Sagen, Hans Georg Nesjø (TrønderEnergi) Kristin Erikstad, Tor Einar Eriksen (GK Norge), Hege Myrdal Eriksen, Laila Frammarsvik (Scandic Meyergården)
Foran f.v. Simen Sørbø (Danske Bank), Dag Asle Johansen (Visma Consulting, Atle Kvålsvoll (Avantas Aktiv) og Kenneth Wikan (Team Sparebanken Sør).

I tillegg til å spise snegler og annen fransk mat på fortauskafeene, samt å holde væskebalansen vedlike med de herligste franske dråper, har gruppen vært på kabareten Paris Merveilles som fant sted på LIDO som ligger ved Champs-Élysées.

– Vi var på LIDO og så en forestilling som jeg aldri trodde jeg skulle få oppleve, og trolig får jeg aldri se lignende danseprestasjoner igjen, sier Nesjø, som er samstemt med resten av publikumet som så den imponerende forestillingen som inneholdt dans og sang.

Motivasjon til videre aktivitet

Gruppen reiste hjem igjen med sekken full av opplevelser og ser frem mot å holde seg aktive også det neste året.

– Det er den første premien jeg har vunnet som kunde hos Avantas Aktiv, og jeg tror denne turen kan bli en fin motivasjon til å holde treningen vedlike neste år, sier Hans Georg Nesjø

 TEKST: Kenneth Wikan