Syv unnskyldninger for ikke å trene - og like mange svar på hvorfor du kan glemme dem

temp

Publisert: 17.03.2016

Etter syv fete kan det fort komme syv magre, heter det i et eldgammelt sagn. Og da snakker vi om år. Vi kan litt sånn omtrentlig overføre utsagnet også til trening…

Likevel er det ikke noe som er så enkelt som å finne unnskyldninger for ikke å trene. Men særlig gode er slike unnskyldninger ikke. Alle er de enten ganske dårlige eller så er de veldig dårlige.


Her følger syv velbrukte og dårlige unnskyldninger og syv gode svar på hvorfor de er dårlige.Svarene får du av Gry Haltvik, tidligere elitespiller i håndball, håndballtrener og lærer og de siste tre årene personlig trener – såkalt PT - med eget firma, ”Bare GRY Haltvik  - din treningshjelp”.

 

1) Har ikke tid til å trene

"Mange tror at det tar så mye tid å trene. Det trenger jo ikke det. En liten halvtime klarer alle å få til. Det handler mye om å planlegge godt. For eksempel når du kjører barn til trening. I stedet for å sitte rolig og se på treningen, gå en tur selv. Eller, om du er avhengig av å bruke buss til jobben; hopp av én holdeplass eller to før du egentlig skal og gå siste biten.”


2) Jeg har ingen å trene sammen med

”Hvorfor ikke sende ut en melding, bruk gjerne facebook, og spør om det er noen som kan tenke seg å trene sammen med deg; løpe, sykle, gå på ski. Du ender som regel opp med at noen kan og vil, og det trenger ikke en gang være noen du kjenner godt. Du kan rett og slett få nye bekjente på denne måten. Dessuten når du avtaler med andre, er det vanskeligere å droppe treningsøkten.”


3) Jeg føler meg litt slapp i dag

”Se for deg hvordan du har det om en times tid; fortsatt liggende å sløve på sofaen eller nydusjet og fornøyd. Det er vel ingen tvil om hva som er best. Føler du deg slapp, bit sammen tennene og kjør økta som du hadde planlagt. Det blir så bra etterpå.”


4) Å trene er kjedelig

”Ja, da; selvsagt føles det slik, av og til. Men prøv variasjon, både med tanke på øvelser og omgivelser. Heller ikke på andre områder i livet er det slik at alt er artig hele tiden.  Men når det gjelder utbyttet av en treningsøkt, så er det i alle fall ikke kjedelig.”


5) Jeg sov dårlig i natt

”Kanskje den aller dårligste av dårlige unnskyldninger for ikke å trene, synes jeg. Det er jo slik at regelmessig trening er en av tingene som gjør at du sover bedre. Treningen blir derfor også en god grunn for å sikre seg god søvn.”


6) Det er for mange spreke på treningssenteret

”Nå har du virkelig jaktet på en unnskyldning! Jeg legger i alle fall ikke merke til andre når jeg er på treningssenter. Og, alle legger ikke merke til deg. De gjør faktisk ikke det. Ha fokus på hvorfor du er på treningssenter – for din egen del, så klart, og da er ikke de andre på senteret viktig for deg i det hele tatt.”


7) Jeg skal begynne i neste uke

”Hva gjør det bedre å ha neste uke som mål i stedet for denne uken. Denne mandagen er som neste mandag, og da er det bedre å starte allerede nå og ikke utsette treningsstarten ei uke.”

 
Så da har Gry godt og vel driblet bort alle dårlige unnskyldninger til ikke å trimme og trene. Selv kan jeg bare ønske dere alle spreke og treningsglade dager og uker, og måneder, og…

Tekst: TORE SÆTHER / Avantas Aktiv

 

Are og Odin, eller Are Sende Osen og Klaus Joacim Sonstad, har vært i treningsstudioet hos Gry og etterlatt seg bevis for at svette og lattertårer går godt sammen… (Foto: TORE SÆTHER)