Kurs og mobilapp fikk Hemit-gjengen til å klatre

temp

Publisert: 11.12.2017

Ofte er det ikke så mye skal til for å motivere. Microsoft-kurs og mobilappen Ingress var noe av det som skapte treningsglede, og førte til at supportgruppa i Hemit ble høstens klatrere.

– Flere i laget driver med appen Ingress, som minner litt om sommerens populære spill Pokemon Go. Forskjellen er at det er en slags krig. Spillet innebærer en del bevegelse, forteller lagleder Espen Fjeldset.

Laget lå lavt på statistikken på hvilke lag som er mest aktive i Hemit, men så ble det lansert premier som engasjerte gjengen. Det ble bestemt at vinnerne skulle få et Microsoft-kurs i premie. 

– Vi hadde ikke sjans til å bli det laget som trente mest, derfor måtte vi forsøke å bli de beste klatrerne. Jeg for min del ville bevise at vi kunne hvis vi ville. Og etter hvert har jeg rekruttert flere deltagere i laget, alle vil bli med på et vinnerlag, innser Fjeldset.

I tillegg til spillet Ingress har deltagerne på laget stort sett syklet til jobb og hatt mange gåturer. De har flere ganger forsøkt å organisere fellestreninger, men det har vært vanskelig å finne ett tidspunkt som passer for alle.

Hvis Fjeldset skal gi ett tips til andre lagledere, så synes han at en lagleder skal være ”masete”.

– Laget er spredt geografisk, men jeg har mast både muntlig og på mail.


Spredt: Med et lag spredt over hele Trøndelag, var disse fire tilstede på premieutdelingen.

Ingen aktiv arbeidshverdag
Hemit er en forkortelse for Helse Midt-Norge IT, de driver med teknologiske løsninger til sykehusene i Midt-Norge. Og laget som ble beste klatrere driver med support. De sitter kun foran datamaskinen med hodetelefoner stort sett hele arbeidsdagen.

– Akkurat derfor er det viktig at vi forsøker å holde oss aktive når vi ikke jobber. Ved trening blir humøret bedre og man få større overskudd, sier Fjeldset.

Selv er laglederen usikker på hvordan han selv vil trene i julen, han har ingen treningsplan for denne perioden. Han forventer også en generell nedgang av laget når høytiden ringes inn.

– Men jeg skal forsøke å oppfordre til litt trening når jeg sender ut god jul-mailen i år, sier Fjeldset.

Intern rivalisering
I det åpne kontorlandskapet på Hemit vil diplomet fra premieutdelingen vises. De deler kontor med en annen avdeling som vanligvis havner høyt på antall treningstimer.

– Vi sitter sammen med avdelingen for tilgangsadministrasjon, de bruker å få 1000 poeng hver måned. Siden vi sitter sammen hele arbeidsdagen, blir det en naturlig konkurranse mellom oss. Nå som vi ble bedriftens klatrer i denne perioden, vil det bli lagt merke til, humrer Espen Fjeldset.


Seieren gir ettertraktede rettigheter.

Tekst/foto: Kenneth Wikan