Ingen ”skulker” tirsdagens styrkeøkt

temp

Publisert: 14.11.2016


Smilene er på plass. Stemningen er upåklagelig når fire spreke damer tar trappen ned til sokkeletasjen i Allskog-bygget på Tunga i Trondheim. Det er tirsdag litt før klokken 15. Klart for ukens styrketrening.


Ruth Larsen, Ingvild Rekstad, Elena Kurova og Britt Ballo har de siste par-tre årene hatt denne vanen, gode vanen, må man kunne si. Og forresten, så er de fire egentlig fem. Hilde Haugen Widerøe var bare ikke med denne tirsdagen da Avantas Aktiv kom på besøk. Om hun får ”tyn” for ikke å møte opp...?

- Nei, slett ikke. Men når vi møtes så sier vi at vi savnet henne på tirsdag, sier Ruth med et smil.

 

Styrketrener med smil og godt humør - f.v.: Ruth Larsen, Ingvild Rekstad, Elena Kurova og Britt Ballo.

 

Allskog har lenge hatt et trimrom i bygget på Omkjøringsveien utenfor Trondheim sentrum, selv om det var så som så med utstyret. Det var rett og slett smått med apparater – inntil kollega Marcus Fagrell tok tak og fikk ordnet både med apparater og oppfordret kollegene til å bruke rommet.


- Marcus er flink, har jobbet på treningsstudio og er visst også PT (personlig trener), sier Ingvild.

 

 

Beina får kjørt seg - Britt Ballo (nærmest) og Ruth Larsen.

Damene – tre av dem mellom 35 og 38 år, mens Britt glatt kunne ha vært mor til sine treningskamerater. Hun er nemlig ”pluss 60”, selv om det ikke ser slik ut.

Ruth ymter frempå en historie som tydelig viser at dette er ei dame med tæl:

- Hun brakk den ene overarmen 10. mars, og nå er hun med for fullt igjen, sier Ruth imponert.
Hvordan uhellet skjedde?

- Jeg var og spilte bowling, mistet balansen og ramlet med armen først. Det blir nok ikke noe mer bowling på meg, nei, supplerer Britt

Ingvild  Rekstad skal bli mamma like før jul og kjører sitt eget program sammen med "styrkekollegene"

 

I styrkekvartetten, som altså egentlig er en kvintett, er det også en av damene som kjører eget opplegg. Ikke rart i det hele tatt; Ingvild er nemlig høygravid. Termin er to dager før juleaften, og siden 22. desember er på en torsdag, så rekker hun vel kanskje styrketrening den 20.  ;-)

Er det ikke litt tungt å ta veien ned til trimrommet etter endt arbeidstid på tirsdager – i stedet for å dra hjem?

- Nei, her er det ingen motivasjonsproblemer, er de fire samstemte om.

- Vi angrer aldri på at vi er med på disse treningene. Angre gjør vi om det er en tirsdag vi ikke kan være med, sier Elena.

- Vi må jo ha poeng, vet du, sier Britt og tenker på lagkonkurransen i opplegget med Avantas Aktiv.

Tid for kjernemuskulatur - Britt Ballo (nærmest) og Elena Kurova.


Ingen av de fem damene er på samme lag. Alle de fem lagene kan vise til god poengfangst etter at Avantas Aktiv-samarbeidet startet i fjor høst. I oktober i år hadde fire av lagene full pott (1000 poeng) i snitt, og det femte laget fulgte tett på med 933 poeng.

I Allskog er det fullt av sprekinger, og i bedriften er deltagelsen i trimopplegget med Avantas Aktiv imponerende 91 prosent. Alle de åtte lagene kan vise til snittpoeng over 700! Flott.

I bedriften har de for øvrig en egen premiering til ”månedens fjellgeit”.

- Den går til en som har gjort noe meget spesielt. Sist måned gikk premien til en kollega som var på tur da hunden hans ramlet uti et vann, og kollegaen vår klarte å redde hunden fra å drukne, forteller damene, og Britt legger til: - Det må vel sier å være månedens uheldige fjellgeit.

Én av styrke-damene har forøvrig også fått fjellgeit-premie, Elena:

- Jeg fikk vel den fordi jeg etter å ha vært uten noen som helst form trim og trening, så har jeg nå vært aktiv i mange måneder. Men jeg skal love deg at etter den første styrkeøkta var jeg så sliten at det til og med var vondt å gire...

Styrke-femmeren på Allskog er aktive ikke bare i trimrommet. De svømmer, drar i gang på romaskin, sykler, går turer og trener med kettleballs, og på tirsdagsettermiddagene går de sammen om å la mage, rygg, armer og bein få kjørt seg...

Under noen flere  bilder fra styrkeøkta sist tirsdag.

TEKST OG FOTO:
Tore Sæther / Avantas Aktiv


Britt "planken" Ballo

 

Gode magemuskler er kjekke å ha - Ruth Larsen

 

Armene skal også ha sitt... 

 

 Økta er snart over - og det gjør så godt, ikke sant, Elena Kurova... 

 


 Tid for uttøyning - Ruth Larsen

 

Myk, sa du... - Ingvild Rekstad

 

Da var ukens gode gjerning gjort, og takk for i dag; f.v.: Britt Ballo, Ingvild Rekstad, Elena Kurova og Ruth Larsen.