- Trimming er godt for businessen!

temp

Publisert: 25.02.2021

Du har kanskje hørt podkasten Hjernesterk med hjerneforsker og lege Ole Petter Hjelle og Avantas Aktivs egen Mads Kaggestad? I siste episode har duoen besøkt finansselskapet Pareto Securities for å snakke med CEO Christian Jomaas om viktigheten av mosjon og fysisk terning i en bransje med ofte lange dager og høyt stressnivå.

- Hvis du tilbyr en hvilken som helst bedriftsleder en pille som medarbeiderne kan ta for bedre fysisk og mental helse, for bedre trivsel, lavere sykefravær og bedre prestasjoner på arbeidsplassen, er jeg sikker på at 100 av 100 arbeidsgivere vil takke ja.

Det er hjerneforsker og lege Ole Petter Hjelle som sier det.

Den som svarer bekreftende i podcasten Hjernesterk er toppsjefen i Pareto Securities, Christian Jomaas:

- 95 prosent av mine ansatte tar den «pillen», som er regelmessig trimming i regi av Avantas Aktiv. Aktiviteten er tilpasset den enkeltes forhistorie og fysiske forutsetninger, og folk opplever det som morsomt, fordi vi er organisert i lag og konkurrerer vennskapelig, sier han.

- Tror du det påvirker businessen?, spør Mads Kaggestad.

- Garantert! Ingen kan jobbe hardt, og i perioder ekstra hardt, som vi innimellom må, uten å være i noenlunde god fysisk form. Alle må ha en balanse i livet, og ingen kan yte noe for andre uten å ta vare på seg selv. Den fysiske aktiviteten bidrar til at vi klarer det, svarer Jomaas.

- Men det er ikke alle som liker å trene?

- Derfor snakker vi om trim eller mosjon. Ingen har tid til å drive med det hele tiden, vi opplever alle at vi må utsette ei økt eller to, men hvis vi passer på å være litt aktive i helgene, og kanskje en gang eller to i uken, er vi kommet langt.

- Slike tiltak er jo vanligvis best for de som trener mye fra før?

- Ikke hos oss. 95 prosent av de ansatte deltar, og vi vet alle at det viktigste er å få med de som var lite aktive fra før. Det er hos dem gevinsten er størst, sier Jomaas, som får støtte fra Hjelle:

-Fysisk aktivitet gjør godt for konsentrasjonen, humøret og evnen til å konsentrere seg. Den største fremgangen på alle de områdene opplever de som var lite aktive fra før, sier han og understreker hvor viktig det er å motarbeide den tilstanden som mange finner seg selv i: «kronisk høy stressrespons».

- Da handler det om to ting: Fysisk aktivitet og nok søvn.

Jomaas henviser til et regnestykke som viser at nasjonen Norge kunne spare opp mot 240 milliarder i året hvis vi alle fulgte helsemyndighetenes råd om minst 150 minutters aktivitet i uka. De ansatte i Pareto Securities er der, og som Christian Jomaas sier:

- Det følger mange positive effekter av det, og jeg er overbevist om at det slår godt ut på bunnlinja.

Hør hele episoden i Spotify, Podtail eller Apple Podcasts.